• info@sougleri.gr
  • 306932832278
>Eικαστικό Υφασμα suGleri > Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά "σπιράλ" θα είναι η  Αθηνά Σουγλέρη, φωτο στο <Atelier SuGleri>
















Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά "σπιράλ" θα είναι η Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός - Περιβαλλοντολόγος και εικαστικός Αθηνά Σουγλέρη.

«Όταν ο Πέτρος Ψωμάς με επισκέφθηκε κρατώντας το “σπιράλ” εγώ του έδειξα τα έργα μου, που εδώ και χρόνια, περιέχουν σπείρες τις οποίες φτιάχνω ασυνείδητα αφού σαν σχήμα με βοηθά να συγκεντρώνομαι και να σκέφτομαι ορθά και ανοιχτά. Μου εξήγησε ότι στην ίδια βάση κινείται και η φιλοσοφία της δημοτικής κίνησης “σπιράλ” και αυτόματα αισθάνθηκα ότι είχαμε έναν κοινό τόπο» αναφέρει, τονίζοντας παράλληλα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε ο Π. Ψωμάς, για την οικιακή κομποστοποίηση που κάνει μόνη της, καθώς με εκπαιδευτικές δράσεις μπορεί να εφαρμοστεί και από άλλους ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.

«Αισθάνθηκα ότι είναι το κατάλληλο άτομο να ηγηθεί ως Δήμαρχος μιας σύγχρονης ευφυούς πόλης ενεργοποιώντας κάθε χρήσιμη μονάδα και ομάδα. Μετά τη συνάντηση αυτή, μπήκα στη διαδικασία να συλλογιστώ ότι οφείλω κι εγώ ως σκεπτόμενος δημότης της Πάτρας και άνθρωπος της δημιουργίας να αποτελέσω μια ακόμα στροφή του σπιράλ που ξετυλίγεται στην πόλη για να μπορέσουμε επιτέλους να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, να οδηγηθούμε σε μια πόλη πρότυπο όπως την έχουμε οραματιστεί όλοι μας, όπως την αξίζουμε, μακριά από τις κομματικές αγκυλώσεις που δεν έχουν επιλύσει μέχρι τώρα πολλά απλά θέματα. Σε εποχές δύσκολες για την αυτοδιοίκηση, η εξωστρέφεια, χαρακτηριστικό και του Πέτρου Ψωμά, μπορεί πραγματικά να μας δώσει λύσεις. Αυτές οι Δημοτικές εκλογές είναι η οριακή στιγμή και το “σπιράλ” είναι η κατάλληλη δημοτική κίνηση για να μας οδηγήσει στο πρότυπο της πόλης που αξίζουμε.”

Παράλληλα, αναφέρει πως «μέσω της εικαστικής μου δράσης αλληλοανακαλύπτω ανθρώπους με κοινούς με εμένα τόπους ή αλλιώς ”συν δημιουργούς”. Για μένα όλα είναι τέχνη και η τέχνη είναι πράξη και καθημερινή υπόθεση. Είναι ο σεβασμός στον εαυτό μας, στη φυσική μας υπόσταση, στην υγεία μας και στους γύρω μας, είναι ο τρόπος που θα διοικηθεί μια πόλη, είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον της, είναι η δημιουργία της κάθε στιγμής σε κάθε τομέα, είναι η αρχέγονη σπείρα που σχεδιάζω στο χαρτί... Όραμά μου είναι να συμβάλω στη διαχείριση των απορριμμάτων μας και στη μείωση του όγκου τους, μεταλαμπαδεύοντας τις επιστημονικές μου γνώσεις μέσα από ομαδικές αλλά και ατομικές κοινωνικές δράσεις. Τα θέματα λύνονται πιο απλά με γνώση, παιδεία τόλμη.»

Η Αθηνά Σουγλέρη είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός. Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια έκανε τις Διατμηματικές Μεταπτυχιακές σπουδές στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, ενώ έως σήμερα συνεχίζει την επιστημονική ακαδημαϊκή της έρευνα με θέμα “Περιβάλλον & Υγεία”. Παράλληλα, αναπτύσσει πολυετή εικαστική δράση όπου μέσα από την τέχνη της παροτρύνει τους θεατές στην προσέγγιση του φυσικού τους ενστίκτου με την προστασία και τον σεβασμό στο κυκλικό περιβάλλον, τις ανακυκλώσεις του και τη φύση. Ξεκινώντας από το δικό της τεχνικό γραφείο που έχει από το 1998 στην Πάτρα έχει μελετήσει και έχει επιβλέψει κτίρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Μετά τις Περιβαλλοντικές Μεταπτυχιακές σπουδές αποφάσισε να μετακομίσει το 2002 για πρώτη φορά στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός –Περιβαντολόγος στη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού Αττικής στον ΕΣΔΚΝΑ ενώ είναι μέλος και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΣΔΑ). Στη συνέχεια, διορίστηκε με ΑΣΕΠ ως πολιτικός μηχανικός στα ΕΛΤΑ που εργάζεται έως σήμερα έχοντας ασχοληθεί με μελέτες-επιβλέψεις για τη συντήρηση μεγάλων κτιρίων στην Πάτρα. Τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν σε Πανελλαδική κυκλοφορία εικαστικές κάρτες της, που βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων. Συμμετείχε στα κοινά του Δήμου Αθηναίων ως μέλος του ΔΣ των Μουσικών Συνόλων με πρόεδρο τον Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, αλλά και ως μέλος των επιτροπών σχεδίου πόλης, πολιτιστικών και αθλητισμού του 3ου διαμερίσματος.

Η Αθηνά Σουγλέρη (suGleri) αριθμεί πολλές εκθέσεις Ζωγραφικής, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τύπο σε Πανελλαδικό επίπεδο και τα έργα της τα προωθεί παγκοσμίως διαδικτυακά ο συλλέκτης σύγχρονης τέχνης C. Saatchi. Καθημερινά επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις δημιουργίες της στον ιδιόκτητο χώρο της “Αtelier SuGleri”. Είναι παντρεμένη και έχει 2 παιδιά 8 ετών και 4 ετών.

#spiral #Πάτρα
 — with Petros Psomas and SuGleri Athina.

Reviews:

Δημοσίευση σχολίου

SouGleri.gr © 2015 - Powered and hosted By Clickweb4uClickweb4u

Επικοινωνήστε μαζί μας

Από το Blogger.