• info@sougleri.gr
  • 306932832278

Σχετικά με την Αθηνά ΣουγλερηΣύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Αθηνά Σουγλέρη είναι πολιτικός μηχανικός στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και έχει εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1992 και επαγγελματικά πλέον, από το 2006 έως σήμερα. 

Aσχολείται παράλληλα με interior design κτιρίων (που και η ίδια έχει μελετήσει ως πολ/κος μηχ/κος)  με έργα της είτε ως πίνακες ή μινιατούρες αλλά και με μοναδικές εικαστικές εφαρμογές αυτών σε  ταπετσαρίες, πλακάκια, υφάσματα κτλπ .Επίσης τα μοναδικά υφάσματα τέχνης suGleri , είναι ιδανικά και για fashion design.

πρόσφατα παρουσίασε στην βάπτιση του γιού της το πρώτο φόρεμα με ύφασμα με την υπογραφή suGleri . Το οποίο σχεδίασε εξολοκλήρου η ίδια. Τα  υφάσματα  είναι από έργα τέχνης της , τις γνωστές μινιατούρες suGleri. 

Πρόσφατα  
 28/11/2016 συμμετείχε με έργα της, σε δημοπρασία έργων τέχνης για φιλανθρωπικό σκοπό, στην Κύπρο.Η δημοπρασία διοργανώθηκε από την "The Collection Gallery" σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό σύνδεσμο Κύπρου με χορηγό το περιοδικό Madame Figaro. 
Επίσης το Αtelier SuGleri συμμετείχε 3-6/12/2016 , στο Mediterranean Science Festival 2015 στην Κύπρο, στην έκθεση Τέχνης και Επιστήμης, με τις γνωστές μινιατούρες ''suGleri'' με τίτλο ''Dia-kosmos''.


Στο παρελθόν
έχει  πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ανάμεσα τους, αυτή στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα” υπό την αιγίδα του πολιτισμικού οργανισμού, με θέμα “Τέχνη και Επιστήμη’’.
Επιμελήθηκε έκθεση εργαζομένων ΕΛΤΑ στο Αττικό μετρό (Σύνταγμα), υπό την αιγίδα του υπουργείου μεταφορών. Έχει εκθέσει  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην HΩ Gallery. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης  Γιώργος Κατσαρός εξέδωσε για τα Μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, εικαστικές κάρτες  (Πασχαλινή και Χριστουγεννιάτικη)  βασισμένες σε ζωγραφικά της  έργα, όπως επίσης και τα ΕΛΤΑ σε πανελλαδική κυκλοφορία.
Πρόσφατα έκανε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα, ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα τόσο με την ατομική της εκθεση στην cube gallery διά-κοσμος που αφορούσε την νέα της δουλειά  “παράλληλοι κόσμοι” την οποία  παρουσίασε αρχικά  σε  in-shop ατομική έκθεση στην Coco-mat, όσο και με την αναδρομική της στο “περι τεχνών” με τίτλο “Συσχετίσεις” όπου παρουσίασε, τρεις διαφορετικές χρονικά θεματικές ενότητες με κοινό παρονομαστή την “προστασία του περιβάλλοντος”.
Την δουλειά της έχει κάνει δεκτή ο συλλέκτης σύγχρονης τέχνης Saatchi, όπου έργα της διατίθενται online, ενώ 

  • παράλληλα δέχεται και ξεναγεί το φιλότεχνο κοινό της στο προσωπικό της Atelier SuGleri στο κέντρο της Πάτρας, στο οποίο κατόπιν ραντεβού, δέχεται επισκέπτες από όλα τα πλάτη της γης. H έναρξη του Αtelier σηματοδοτήθηκε το Πάσχα του 2015 από ομάδα φιλότεχνων Κυπρίων ταξιδιωτών.

πληροφορίες και νέα σχετικά με το Atelier στο : www.facebook.com/SuGleriAtelier/
νέες δημιουργίες στο www.sugleri.com

μπλουζάκια με μινιατούρες suGleri και στο sugleri.threadless.com

Aτομικές εκθέσεις

2006   Porto Rio Hotel “Tέχνη και επιστήμη”
           Συνεδριακό Πανεπιστήμιου Πατρών “Τέχνη και επιστήμη”
           Μελίνα Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αθηναίων “Τέχνη και Επιστήμη”
           “Μarzano” bar-restaurant Γλυφάδα
2007   “Κουζίνα cine Ψυρρή” bar-restaurant
2008   “Πολυτεχνείο” Αίγιο
2009    “Μediterane Hotel” Κεφαλονιά
2012   “Coco-mat Patras’’ in-shop “Παράλληλοι κόσμοι’’
2013   “Περι τεχνών” Πάτρα, αναδρομική  “Συσχετίσεις”
2014    Cube Gallery, “διά...κοσμος”
2015     Atelier SuGleri 

Ομαδικές εκθέσεις (επιλογή)
Jazz-Gallery (1992) Πάτρα, Ηercules( 1993), Porto-Rio Hotel (1994), Mέγαρο λόγου και τέχνης (1996), Πνευματικό κέντρο Σύρου (2002) Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου (2003) Ζάππειο Μέγαρο(2004) Μεγάλη Βρετάνια Hotel (2004) Mετρό Συντάγματος(2006) Πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (2006) Μπάρι Πάτρα(2006) Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος (2007) Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (2008) Ηω Gallery (2007)(2008)(2009) (Συνέκθεση με τους Η.Χαρίση, Ετιο, Δ.Αληθινό, Μεραμπελιώτη, Δ.Ζουρούδη κ.α)

Συνεντεύξεις
04/2006 Ηαppy week , 2007 Patrasso magazine,2012 Γνώμη Πατρών, 12/2012 patras events, 2013 pelop.gr ,2014 “Koσμος της Πάτρας’’11/2013 Food & Leisure Guide

Δημοσιεύματα (επιλογή)
1o Eντυπο δημοσίευμα ,Εφημ. ''Πελοπόννησος'' 1997

Αθηναϊκός τύπος
2004 Απόφαση, 2006  Ναυτεμπορική, Απογευματινή, Tαχυενημέρωση ΕΛΤΑ, Αθηνόραμα,  Lifo,  Eλευθεροτυπία , ΑthensVoice,2007 Αδέσμευτος τύπος 2008 Αθηνόραμα, περιοδικό men, Kόσμος του Επενδυτή Καθημερινή,
περιοδικό Περιεχόμενα, 2013 Νέα της τέχνης, Ελευθεροτυπία, Χρήμα
Πατρινός τύπος
1997 Πελοπόννησος, , 2006 Γνώμη Πατρών,  Πελοπόννησος, Ημέρα Πατρών,  Ημερήσιος Κήρυκας Πατρών, 2007 Ημέρα Πατρών, Ημερήσιος Κήρυκας, 2008  Ημερήσιος Κύρηκας, Γνώμη Πατρών,2011 Κόσμος Πάτρας, 2012 Τrip, Γνώμη Πατρών, 2013 Γνώμη,  Κόσμος, Ρεπόρτερ, Πελοπόννησος 2014 Γνώμη, Πελοπόννησος,Κόσμος

Νέα σε ηλεκτρονικά μέσα (επιλογή)
xrimaonline.gr,enet.gr,pelop.gr,exostispress.gr,eirinika.gr,imerisiow.gr,now24.gr,stasinews.gr,patrasnews.gr,patrasevents.gr,dete.gr,best.gr,fnl-guide.com,www.artandlife.gr,
kimolia-art-afe.gr,wwwstarclassic.gr,www.athinapoli.gr,www.magnesianews.gr,www.artnews.gr, www.infotimes.gr

Pαδιοφωνικές συνεντευξεις
9,84 FM Σταθμός Δήμου Αθηναίων (2007), mojo radio(2013)

Tηλεοπτική κάλυψη 1ης ατομικής (2006)
Super B, Patra TV, Achaia Channel

τηλεοπτικές συνεντεύξεις, στα πλαίσια της ατομικής της έκθεσης Διά-κοσμος 
στο Lepanto tv ζωντανά στη μεσημερινή γεφυρα ενημέρωσης με την Πένυ Μακρη
στο Super B tv ζωντανά στις μεσημερινές ειδήσεις με τον Νίκο Αγγελόπουλο
στο Super B tv στην ψυχαγωγική εκπομπή του Σαββάτου Αρένα με την Ρένα Βαρδαλαχάκη
Λίγα λόγια για την τελευταία της δουλειά '' Παράλληλοι κόσμοι '' - '' Διά-κοσμος''

Στην έκθεσή της διά-κοσμος παρουσίασε επιζωγραφισμένα έργα από τους ''Παράλληλους κόσμους'' σε διάφορες διαστάσεις και σε οικολογικό χαρτί ή μουσαμά κατάλληλα για την εσωτερική διακόσμηση χώρων.


Τα έργα της Αθηνάς Σουγλέρη, σε εντάσσουν στο προσωπικό ταξίδι της αλληλουχίας των εννοιών της. Πρόκειται για μια καθαρά εικαστική γραφή που προσδιορίζεται από τη διάδραση και εναλλαγή των διαφορετικών σχημάτων, την πανδαισία και ελευθερία του χρώματος μέσα και έξω από το περίγραμμα  και στο σύνολο της δουλειάς της, προκαλεί το θεατή με το νέο τρόπο αποτύπωσης των εσωτερικών χορδών ενός οπτιμιστικού ψυχισμού. 
Οι “παράλληλοι κόσμοι” αποτελoύν το διά…κοσμο ενός φυσικού ενστίκτου που καταλήγει, μορφώνεται σε μυθικά φανταστικά 

και πραγματικά στοιχεία της φύσης, που μοιάζουν ίσως με φυτά, με ζώα, με όντα και γενικά με αρχέγονες μορφές ύλης, σα να 

κτίζεται ένας κόσμος παράλληλα με τον αρχικό.
Aυτός ο εικαστικός  διά…κοσμος   παρουσιάστηκε στη συγκεκριμένη έκθεση, ένας κόσμος εύρυθμος και αρμονικός ένας κόσμος  μικρός και Μέγας. Ένας κόσμος που ξεκινά από το τυχαίο, το οποίο τελικά καθορίζεται από τους δικούς του νόμους,  από  την διαδρομή τις εμπειρίες του καθενός μας  και εδώ συγκεκριμένα από το ‘’διάβα’’ την πολυδιάστατη ύπαρξη της  εικαστικού. Ένας κόσμος που κάποιες φορές μέσα από το αυστηρό περίγραμμα των έργων αντανακλά ίσως ασυνείδητα την οριοθέτηση  του πολιτικού μηχανικού ενώ  προσεγγίζει το φυσικό από το πρίσμα του  σύγχρονου περιβαλλοντολόγου που ερευνά και  αναζητά στην καθημερινότητα του  τις φυσικές διαδρομές κάτι που στο παρελθόν ήταν αυτονόητο.


H Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφερόμενη στο έργο της Αθηνάς Σουγλέρη σχολιάζει μεταξύ άλλων πως 

'''η  ζωγράφος  επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την ζωή του υποσυνειδήτου, συνδυάζοντάς την με εκείνην της φύσης, εκεί όπου ο 

άνθρωπος δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια, επιφορτιζόμενη  η παρουσία του με την ανάληψη ευθύνης γύρω από όσα παρατηρεί, 

γνωρίζει και υποθέτει, σχετικά με το περιβάλλον, αφυπνίζοντας την συνειδητότητά του''.


Eπίσης για την δουλειά της Αθηνάς Σουγλέρη έχει γράψει και ο τεχνοκριτικός Απόστολος Ζιώγας μεταξύ άλλων αναφέρει: 

'''Η πραγματικότητα που αναπαριστά, πρότυπη μα και πρωτότυπη, δεν λιμνάζει από κυνικό ρεαλισμό, ούτε φτάνει σε βαθμό να τυποποιηθεί , δίνοντας στο ουσιώδες τη δυνατότητα να συσχετισθεί με το ανεξάντλητο. Η Αθηνά Σουγλέρη αφουγκράζεται την τέχνη ως ἕξιν ὁδοποιητικήν δηλαδή ως συνήθεια που ανοίγει δρόμο, γι ᾿ αυτό το λόγο πιστεύει ακράδαντα πως, εάν η κρίση οξύνεται όσο απομακρυνόμαστε από τον φυσικό μας εαυτό, η τέχνη έχει να κάνει με την αξία που δίνουμε στον εαυτό μας τελικά''.


Reviews:

Δημοσίευση σχολίου

SouGleri.gr © 2015 - Powered and hosted By Clickweb4uClickweb4u

Επικοινωνήστε μαζί μας

Από το Blogger.